9.7 / 10 207 reviews 

Startdatum arbeidsomvang oproepkracht per 1 juli geregeld

NEWS_READING_TIME_LESSTHAN 1 NEWS_READING_TIME_MINUTE.

Terug

Aanbod vaste arbeidsomvang
De WAB verplicht je om een oproepkracht die twaalf maanden als zodanig voor je heeft gewerkt, een aanbod te doen voor een vaste arbeidsomvang. Dat doe je in de dertiende maand. Deze verplichting geldt al vanaf 1 januari 2020. Vervolgens heeft de oproepkracht een maand de tijd om het aanbod te accepteren. Hij reageert dus in de veertiende maand.

Wat wijzigt er per juli 2021?
Wat nog niet duidelijk in de wet stond, is wanneer de vaste arbeidsomvang moest ingaan als de oproepkracht het aanbod accepteerde. Deze duidelijkheid ontstaat door de wetswijziging per 1 juli 2021.

Aanvangsdatum vaste arbeidsomvang
De aanvangsdatum is uiterlijk de eerste dag nadat twee maanden zijn verstreken, dus uiterlijk op eerste dag van de vijftiende maand.

Stel dat de oproepkracht op 1 september 2020 in dienst is getreden. Je doet dan uiterlijk vóór 1 oktober 2021 een aanbod voor een vaste arbeidsomvang. Als de oproepkracht dit aanbod accepteert, gaan de vaste uren op 1 november 2021 in.

Wat als werknemer niet reageert?
Als een werknemer binnen een maand na het aanbod geen reactie heeft gegeven, mag je ervan uitgaan dat de oproepovereenkomst onder dezelfde voorwaarden wordt voortgezet.

Heeft u een vraag over dit onderwerp of een andere arbeidsrechtelijke vraag/ontslagkwestie, neem dan contact op met onze arbeidsrechtjuristen per mail via info@ontslag-center.nl of bel naar kantoor via 043 - 720 09 20.

Publicatiedatum 10/06/2021