9.7 / 10 214 reviews 

UWV publiceert nieuwe versie van Werkwijzer Poortwachter - 1 juni 2021

NEWS_READING_TIME_LESSTHAN 1 NEWS_READING_TIME_MINUTE.

Terug

In de Werkwijzer Poortwachter kunnen werkgevers, bedrijfsartsen en andere betrokkenen actuele informatie vinden over de begeleiding en re-integratie van zieke of arbeidsongeschikte werknemers. Ook staat in het document hoe de verzekeringsarts en de arbeidsdeskundige van UWV de ondernomen re-integratie-inspanningen beoordelen.

In de Werkwijzer Poortwachter van 1 juni 2021 (pdf) heeft UWV diverse onderdelen aangepast of aangevuld. Zo zijn de teksten over de re-integratieverplichtingen van de payrollwerkgever gewijzigd op basis van wijzigingen van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). Eerdere tekstwijzigingen zijn in de kantlijn van elke pagina gemarkeerd met een blauwe streep.

Stappen die een werkgever moet zetten
Hoewel de Werkwijzer vooral bedoeld is voor arbeidsdeskundigen en verzekeringsartsen van UWV, kunnen werkgevers het document ook gebruiken bij de re-integratie van zieke werknemers. De richtlijn geeft aan wat de bedoeling is bij de re-integratie en waarop gelet moet worden. Om de werkgever te helpen met de stappen die hij moet nemen en om zijn verantwoordelijkheden te benadrukken, is er een zogenoemd Quick Startdocument (pdf) beschikbaar. Dit document is een specifiek op de werkgever gerichte aanvulling van de Werkwijzer Poortwachter.

Heeft u een vraag over dit onderwerp of een andere arbeidsrechtelijke vraag/ontslagkwestie, neem dan contact op met onze arbeidsrechtjuristen per mail via info@ontslag-center.nl  of bel naar kantoor via 043 - 720 09 20.  

 

Publicatiedatum 05/07/2021